Історія розвитку підприємства ТМ "Ксенія"

Історія компанії

Івано-Франківська харчосмакова фабрика

ТМ «Ксенія» - більше 75 років бережемо традиції

Підприємство засноване 1946 року як артіль «17 жовтня». Першим його директором був Х. Гофман. Тоді й організували декілька цехів: кондитерський, ковбасний, цех із виробництва морозива.

Підприємство перейменували на «Станіславський харчокомбінат».

До підприємства приєднали Станіславський оцтовий завод. Почали виготовляти «російську» гірчицю, сортові винні напої (малинове, сливове, яблучне, а також класичне біле вино), які постачали у всі регіони Радянського Союзу.

Це період розквіту підприємства. Окрім виготовлення продуктів харчування, фабрика будувала будинки і забезпечувала житлом своїх працівників.

1980 р.

Збудовано новий виробничо-адміністративний корпус, саме від тоді підприємство називається «Івано-Франківська харчосмакова фабрика». На фабриці виготовляли традиційне печиво «Сонечко», печиво «Марія», «До кави» й «До чаю», вівсяне печиво, карамель, зефіри, вафлі з різними начинками, а також макаронні вироби.

За складної загальнодержавної та економічної ситуації підприємство переживає кризу. На підприємстві залишилось усього 45 працівників і 4 одиниці техніки.

Ситуація змінюється на краще з приходом інвесторів і Романа Крицуна з командою професійних керівників, які від того часу, і сьогодні продовжують керувати підприємством. Для відновлення роботи фабрики залучені значні інвестиції, проведено капітальний ремонт, куплене нове обладнання, оновлений механічний транспортний парк.

1999 р.

2000 р.

«Івано-Франківська харчосмакова фабрика» стрімко розвивається.

1997 р.

1973 р.

1953 р.

1951 р.

1946 р.

Підприємство отримало премії від профспілок та численні нагороди за створення найкращих побутових умов праці й виготовлення якісної продукції, а саме:

«За розвиток виробництва, збереження та створення нових робочих місць»,

2002 р.

2003 р.

«За належний рівень стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища»,

«За високі виробничі досягнення, трудові відносини та соціальний захист працівників»,

2004 р.

2007 р.

«За модернізацію виробництва в інтересах трудового колективу та мешканців Прикарпаття».

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко відзначила колектив Івано-Франківської Харчосмакової Фабрики особливою Подякою «За значний внесок у забезпечення розвитку харчової промисловості, реалізації державної політики у продовольчій галузі регіону та високі трудові досягнення».

2009 р.

2016 р.

Підприємство стає переможцем акції вшанування лідерів «Тріумф 2016» за вагомий внесок в економіку м. Івано-Франківськ у номінації «Соціально відповідальне підприємство».

Три роки поспіль, з 2017 по 2019 роки ТМ Ксенія отримує нагороду «Визнання року» від журналу «Версаль».   Підприємство отримує сертифікацію щодо безпеки харчових
продуктів HACCP і сертифікат відповідності українським: ДСТУ ISO 22000-2018 та міжнародним стандартам: ISO 22000-2018.

2018 р.

2021 р.

Зберігаючи традиційні технології виробництва, на фабриці
відбувається оновлення виробничих ліній, проводиться поточний ремонт приміщень, удосконалюється асортимент продукції, розширюється мережа збуту.