Історія компанії
Івано-Франківська харчосмакова фабрика
ТМ «Ксенія» - більше 75 років бережемо традиції
Підприємство засноване 1946 року як артіль «17 жовтня». Першим його директором був Х. Гофман. Тоді й організували декілька цехів: кондитерський, ковбасний, цех із виробництва морозива.
Підприємство перейменували на «Станіславський харчокомбінат».
До підприємства приєднали Станіславський оцетовий завод. Почали виготовляти «російську» гірчицю, сортові винні напої (малинове, сливове, яблучне, а також класичне біле вино), які постачали у всі регіони Радянського Союзу.
Це період розквіту підприємства. Окрім виготовлення продуктів харчування, фабрика будувала будинки і забезпечувала житлом своїх працівників.
1980 р.
Збудовано новий виробничо-адміністративний корпус, саме від тоді підприємство називається «Івано-Франківська харчосмакова фабрика». На фабриці виготовляли традиційне печиво «Сонечко», печиво «Марія», «До кави» й «До чаю», вівсяне печиво, карамель, зефіри, вафлі з різними начинками, а також макаронні вироби.
За складної загальнодержавної та економічної ситуації підприємство переживає кризу. На підприємстві залишилось усього 45 працівників і 4 одиниці техніки.
Ситуація змінюється на краще з приходом інвесторів і Романа Крицуна з командою професійних керівників, які від того часу, і сьогодні продовжують керувати підприємством. Для відновлення роботи фабрики залучені значні інвестиції, проведено капітальний ремонт, куплене нове обладнання, оновлений механічний транспортний парк.
1999 р.
2000 р.
«Івано-Франківська харчосмакова фабрика» стрімко розвивається.
1997 р.
1973 р.
1953 р.
1951 р.
1946 р.
Підприємство отримало премії від профспілок та численні нагороди за створення найкращих побутових умов праці й виготовлення якісної продукції, а саме:
«За розвиток виробництва, збереження та створення нових робочих місць»,
2002 р.
«За високі виробничі досягнення, трудові відносини та соціальний захист працівників»,
2004 р.
Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко відзначила колектив Івано-Франківської Харчосмакової Фабрики особливою Подякою «За значний внесок у забезпечення розвитку харчової промисловості, реалізації державної політики у продовольчій галузі регіону та високі трудові досягнення».
2009 р.
Три роки поспіль, з 2017 по 2019 роки ТМ Ксенія отримує нагороду «Визнання року» від журналу «Версаль». Підприємство отримує сертифікацію щодо безпеки харчових
продуктів HACCP і сертифікат відповідності українським: ДСТУ ISO 22000-2018 та міжнародним стандартам: ISO 22000-2018.
2018 р.
2003 р.
«За належний рівень стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища»,
2007 р.
«За модернізацію виробництва в інтересах трудового колективу та мешканців Прикарпаття».
2016 р.
Підприємство стає переможцем акції вшанування лідерів «Тріумф 2016» за вагомий внесок в економіку м. Івано-Франківськ у номінації «Соціально відповідальне підприємство».
2022 р.
Зберігаючи традиційні технології виробництва, на фабриці
відбувається оновлення виробничих ліній, проводиться поточний ремонт приміщень, удосконалюється асортимент продукції, розширюється мережа збуту.